2021-04-25 2515 浏览
香港人生活压力大,我觉得无论日常几忙,都需要安排时间比自己放松下❤ 。早前同闺密去左位于湾仔QRE Plaza的希腊餐厅Santorini Greek Taverna! 餐厅好雅致同有情调,配上柔和的灯光。Santorini系希腊爱琴海上的岛,岛上有好多蓝白色希腊小屋,深受游客喜爱。Santorini Greek Taverna餐厅用蓝白色作主色,墙上亦有蓝白色希腊小屋挂画,木餐枱餐櫈同陶器摆设系专诚由希腊空运到港。系餐厅彷如置身希腊,好适合情侣拍拖或者同闺密谈心。餐厅仲有露天座位,非常有feel🥰。我一向钟意芝士,不过煎封芝士真系未试过。今次试左希腊菜的煎封芝士Sagnanaki Cheese,佢用铁板装,所以送上黎系热呼呼的,加上D芝士拉丝,真系好正! 不过最好同人share食,自己食会成个真系会太腻。我另一致爱就系青口,外国的青口系成桶成桶食的,以KG计!因为今次系两个女仔,所以我地叫左0.5KG,佢有D薯菜同比塔饼做伴碟,非常开胃。青口我真系食唔停😊!Yoghurt我都一样劲钟意! 所以我叫左greek yoghurt做甜品。系希腊餐厅食greek yoghurt果然系唔同D,

Yoghurt我都一样劲钟意! 所以我叫左greek yoghurt做甜品。系希腊餐厅食greek yoghurt果然系唔同D,呢到D greek yoghurt比平时出面食的杰好多,好重奶油味,好正😆!

饮品方面就拣左经典mojito, 钟意佢够清凉,酒味又恰到好处!

成餐食到好饱,仲同闺密谈心倾左好耐,非常满足! 下次会再黎呢间餐厅👍!