2022-08-07
今日晏昼同朋友嚟到湾仔斜路,想食啲嘢同chill 下, 见到有一间半露天嘅酒吧餐厅, 餐厅装修十分独特, 既有高枱bar, 又有梳化, 适合唔同类型嘅人, 而且餐厅嘅老板亦都平易近人, 服务态度十分友善, 介绍唔同嘅酒,介绍味道,同适合配什么食物等等cold cuts最适合佐酒嘅小食莫过于cold cuts, 有parmesan cheese, goat cheese, Parma Ham等不同小食, 再配埋cbd手工啤酒, 几有芝士咸香味, 又有啤酒嘅小麦味A5 Miyazaki 和牛汉堡A5级嘅和牛肉汁, 十分浓厚, 牛油香十足, 加上新鲜蔬菜,羽衣甘蓝,仲有热辣辣香烤过嘅汉堡包, 可惜个口唔够大, 好想一啖咬晒咁多层软壳蟹汉堡新鲜炸嘅软壳蟹, 没有半点回油味, 证明炸嘅时候又温极高, 但又唔会过火, 仍然保持著软壳蟹入边嘅蟹肉同蟹汁, 外面脆卜卜,里面蟹肉味十足, 而且汉堡亦都配上新鲜薯条, 最适合大食嘅我
cold cuts
A5 Miyazaki 和牛汉堡