2024-01-09
2023年想补完之前未食既50 top pizza aisa个list不过首先食既系motorino属于black sheep集团旗下餐厅虽然无上榜50 top pizza但米纸条片入面佢地声称当时香港未有人做正宗拿玻里火炉pizza而佢地就系第一间真假我就分辨唔到不过就去左同米纸唔同既湾仔店试下餐厅位置系船街即系bakehouse同神虎既后一条街见到五条友转入去就系motorino无落场时间我地星期日大约三点半下午茶时间去到都只得一台客系度我地坐门口窗边二人台云石台面张台未算太细餐牌就无下午茶呢间系pizza专门店系无意粉提供既另外都仲有成页酒menu米纸条片入面女师傅就话佢地砖炉系一半用煤气一半用杏仁木黎烤焗pizza咁湾仔呢间都见到有个一样样既传统砖炉座阵都无其他客好快就做起第一个margherita卖相几好批边比较厚不过同老母pizza一样有致癌波波但批底豹纹唔算好明显不过都做到一样薄身同湿口系一块好完整既pizza口感烟韧度都几好但我觉得都系little napoli赢可能果日真系饥寒交迫挂另外果个虽然餐厅有calzone但就拣左更加特别既stella呢个星型既pizza好特
不过首先食既系motorino
不过就去左同米纸唔同既湾仔店试下 餐厅位置系船街
即系bakehouse同神虎既后一条街
见到五条友转入去就系
motorino无落场时间
我地星期日大约三点半下午茶时间去到都只得一台客系度 我地坐门口窗边二人台 云石台面
张台未算太细
餐牌就无下午茶 呢间系pizza专门店
系无意粉提供既
另外都仲有成页酒menu 米纸条片入面女师傅就话佢地砖炉系一半用煤气一半用杏仁木黎烤焗pizza
咁湾仔呢间都见到有个一样样既传统砖炉座阵 都无其他客
最后甜品点左tiramisu
咖啡味都重
都唔错
唯一缺点系真系比较贵
pizza大部份都超过二百 连埋加一两个pizza一个 甜品加埋要五百中
平均每人要二百七
不过味道就唔差过其他50大pizza