2021-10-05 174 浏览
今日朋友带左我黎湾仔打边炉,听朋友讲呢到最近先转左做火锅,一入到嚟感觉好过瘾, 全部都系霓虹光管招牌,好有怀旧feel职员安排我地坐低左,首选比左个调味盘比我地混好酱料先啦,跟住就好细心介绍餐厅既锅底同埋特式火锅食材比我地,见到除左火锅配料之外,仲有好多款小食可以选择,真系唔错肉类方面,我地系牛魔王当然要拣返碟靓牛啦,最后拣左手切封门柳,食落好重牛肉味,而且好嫩滑,另外,仲叫左一份羊肉片丸类,饺类方面,拣左5宝丸,贪佢每款丸都有,可以一次过试晒,而饺类方面,就拣左招牌饺(即系黑松露肉蟹), 食落好香黑松露既味道,好特别其他火锅配料,我地仲叫左珊瑚蚌,黑柏叶,墨鱼滑。。质素都唔错