2021-03-06
上星期才发现,原来N1 Coffee系呢度开咗佢第3间分店 (另外2间喺尖沙咀和西贡),位置好近公司,所以这2个星期,我嚟咗呢度食咗3个午餐😋 门口细少,但入面都有几多座位,以薄荷绿色和白色为主色,近门口有一只木马,店尽头有舞狮气球,也有一些玩具摆设。餐牌写在counter顶,也有lunch menu,几多嘢食,价钱也比较同区cafe经济啲。Avocado Smash on Bagel with Poached Eggs (HK$98).好多料呀!铺得满满哒~.2只水波蛋,流心蛋黄正呀喂😋.好多碎粒牛油果,多到食晒个比高包到仲有牛油果剩.比高包就原味,正常啦Linguini Carbonara with Poached Egg (HK$80).好大碟呀😮.呢只水波蛋也是流心蛋黄的👍🏻.味道方面就淡一啲,芝士味不够浓Latte (跟主食 +HK$10).呢个优惠不错,食嘢一定会叫埋嘢饮嘛.有靓靓玫瑰拉花🌹,心情靓靓😊Mocha (跟主食 +HK$15).当拼埋杯latte,就发觉杯mocha大杯过杯latte.朱古力味和咖啡味好平均每次食完午餐,已经饱晒,但走嘅时候见到雪柜啲蛋糕,就会想
.好多料呀!铺得满满哒~
.2只水波蛋,流心蛋黄正呀喂😋
.好多碎粒牛油果,多到食晒个比高包到仲有牛油果剩
.比高包就原味,正常啦
.好大碟呀😮
.呢只水波蛋也是流心蛋黄的👍🏻
.味道方面就淡一啲,芝士味不够浓
Latte (跟主食 +HK$10)
.呢个优惠不错,食嘢一定会叫埋嘢饮嘛
.有靓靓玫瑰拉花🌹,心情靓靓😊
Mocha (跟主食 +HK$15)
.当拼埋杯latte,就发觉杯mocha大杯过杯latte
.朱古力味和咖啡味好平均
每次食完午餐,已经饱晒,但走嘅时候见到雪柜啲蛋糕,就会想食,所以会忍唔住外卖一件回公司,夜啲OT时食😂
Cappuccino Cheesecake (HK$40)
.这件有4层味道
.顶层是鲜忌廉
.第二层我估系朱古力慕丝 (我估的😝)
.第三层似咖啡沟忌廉芝士 (都系估的😝),不过感觉芝士味重过咖啡
.最底𠮶层是曲奇饼碎
.整体好creamy,食晒一件好饱肚喔😮
Apple Tea Cake (HK$40)
.呢个苹果蛋糕,面头有酸甜的苹果果肉
.蛋糕味道不错,感觉有些少肉桂香