2023-04-21 62 浏览
今晚行开湾仔,见到有间食蛋包饭嘅餐厅,饿饿地就入去食下啦🤤睇餐牌有好多选择,包有一款岩我口味😆🍛特制吉列猪扒蛋包饭 食吉列猪扒蛋包饭最重要嘅就系咖喱汁、蛋同埋吉列猪扒,咖喱汁系正常发挥,甜甜地嘅日式咖喱,好适合唔食辣嘅朋友,而蛋包饭只蛋,十分出色,好嫩滑,熟度岩岩好,唔会有鸡蛋嘅腥味,吉列猪扒新鲜炸起,唔会有厚厚嘅炸粉,口感好淋,唔会靭,同时好欣赏呢块吉列猪扒入边系瘦肉,完全冇肥膏,香口唔油腻🐟原条蒲烧鳗鱼蛋包饭 净系有成条蒲烧鳗鱼原条咁上,已经加晒分,鳗鱼上面嘅烧汁有好多,好适合连埋蛋包饭一齐食,顺带一提,呢间餐厅嘅蛋包饭嘅饭,包括先前介绍过嘅猪扒蛋包饭,系有混埋蘑菇一齐炒过嘅,因为食得出啲饭系有味道嘅,好好食🐥日式芝麻手羽先 都系新鲜炸起热辣辣嘅,最欣赏嘅系有芝麻喺炸鸡翼嘅表面,每一啖都食到有芝麻嘅香味,除此之外,鸡翼炸得香口之余,亦唔觉得油腻,鸡肉亦都好嫩滑多汁,仲可以沾上蛋包饭嘅咖喱汁一齐食,索晒啲汁,超好味🦑唐扬鱿鱼须 新鲜炸起热辣辣好好食,同街边果啲炸完翻炸再翻炸完全系两个好唔同嘅水平,唐扬鱿鱼须本身有些少咸味,再配上餐厅嘅酱汁食简直一流