每次搭车经过告士打道都留意到呢间好抢眼既酒吧,睇个名就知以西班牙tapas为主~最近工作生活既负能量太多,要比个藉口自己过黎放松一下。特别中意大门既霓虹光管,仿如置身八九十年代的夜香港,型格迷幻得黎带点不羁,绝对系一个打卡点,见有人喺窗位食shisha,成个画面好有情迷意乱既感觉~好chill啊! 💕8点前仲有happy hour,当然要先饮返杯! Gin tonic清新怡人,清爽既青柠简直唤醒了头脑。🍸 红白酒既Sangria饮得多,今次试下无酒精既Virgin Sangria,系一杯Spanish punch  用上士多啤梨、苹果等果汁调制,果香扑鼻💕🍹  Tapas既特点系细细碟,又可以多试几款。薄切慢煮八爪鱼,质感软腍,唔会实的的咬唔开,酸汁中渗透著海水味~ 红橙相间既血橙沙律,血橙果肉香甜,加埋牛柳丝、沙律菜,增添美味又开胃~鹅肝比坚尼三文治面包烘得酥脆,涂上一层薄薄既鹅肝,入口细滑,油香甘甜~似港式油占多,但来得细致!煎香过既巴塞隆拿式红虾,虾肉鲜美,虾膏香浓甘甜,配合蒜香十分惹味~食西班牙菜怎可不点西班牙海鲜饭呢?! 放满虾、蚬、鱿鱼圈既小平锅特别亮眼。不得不赞其饭底,米
最近工作生活既负能量太多,要比个藉口自己过黎放松一下。
特别中意大门既霓虹光管,仿如置身八九十年代的夜香港,
型格迷幻得黎带点不羁,绝对系一个打卡点,

8点前仲有happy hour,当然要先饮返杯!
Gin tonic清新怡人,清爽既青柠简直唤醒了头脑。🍸

用上士多啤梨、苹果等果汁调制,果香扑鼻💕🍹

Tapas既特点系细细碟,又可以多试几款。

鹅肝比坚尼三文治

Bikini sandwich with foie gras

食西班牙菜怎可不点西班牙海鲜饭呢?!
放满虾、蚬、鱿鱼圈既小平锅特别亮眼。
不得不赞其饭底,米粒分明熟度掌握得不错
海鲜汁鲜味香浓 加上洋葱、香蒜、迷迭香提升香味~

补充一下,
听到隔离台介绍另一台食客点西班牙薯仔蛋饼。
说是必食的,可惜此刻已饱。。。
下次 !!下次一定要试喔!!

最后要比个like呢度既店员,言谈有礼感觉亲切,总是带著笑脸

• Bikinisandwichwithfoiegras