餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

2023-01-06 49 浏览
龙点心地址: 湾仔轩尼诗道216-218号地下A&B号舖 / 观塘观塘道398-402号Eastcore1楼4号舖#yauyau_湾仔呢间餐厅系偶尔喺湾仔行过见到装修几靓,入边啲点心都好精致就行咗入去食,佢整点心好好,值得大家一试再试。🍱🍱一龙大满足 $62 呢一笼嘢有六粒点心,系一啲fusion咗嘅特色嘢,佢有个寿包,虾饺,墨鱼爆汁烧卖,酸菜鱼饺子,菇菌类饺子,仲有粒唔知咩虾饺。佢哋食落都几好味,出乎意料之外,但系我都系钟意食返啲传统啲嘅点心。🍖🥯笑口叉烧包 $32 呢度嘅叉烧包,整得好好,包皮咬落松化,而且唔重奶味,入边嘅叉烧酱唔会剩系得汁,都有唔少切碎嘅叉烧喺入边。叉烧味好浓郁,钟意叉烧包嘅朋友一定要食佢。🥓🍗烧汁肥牛肠粉 $52呢度唔系用绞碎牛肉嚟整肠粉,佢应该系用咗啲靓嘅切片牛肉嚟整,咬落去系好似𠮶啲打边炉和牛级数嘅味道,而且好容易咬断,肠粉拉得好滑,但系又唔会觉得得油,师傅好手势。🍤🍞凤尾虾多士 $56多士同埋个凤尾虾份量好匹配,真系每啖啖面包都有虾肉食到,可以食到好香鲜甜虾味,而佢个面包都整得好好,唔会整到太干,真系做到外脆内软。☕☕茶位 $10/ppl𠮶日我饮咗菊花茶,
龙点心

#yauyau_湾仔

🍱🍱一龙大满足 $62

🍖🥯笑口叉烧包 $32

🥓🍗烧汁肥牛肠粉 $52

🍤🍞凤尾虾多士 $56

☕☕茶位 $10/ppl
𠮶日我饮咗菊花茶,饮落去好顺滑个茶叶好靓,呢$10抵俾。

味道: 4.3/5
服务: 4/5
环境: 4/5
番兜: 4/5

#湾仔美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #湾仔点心 #点心 #dimsum #龙点心 #观塘点心