2023-07-24
以前喺湾仔番工,湾仔向来不乏美食,尤其系皇后大道东一带更加系隐藏吾少美食。最近发现到一间西班牙餐厅,除咗常见嘅西班牙菜式之外,仲有手工啤饮,成件事好chill🍻✿ 香炸蟹肉丸 $58香炸蟹肉丸啱晒我地又中意食炸野又中意食海鲜,口感香脆可口,里面食到一丝丝蟹肉丝🦀系十分吾错嘅餐前小食~✿ 黑毛猪火腿多士 $88似西式嘅芝腿治🤣芝味浓郁🧀同时食到黑毛猪火腿咸味,多士同样非常香脆可口。✿ 西班牙蛋饼 $88传统西班牙菜式,蛋饼厚实,鸡蛋味香浓🥚里面有一粒粒辣肉肠,可以沾上茄汁、沙律酱更添滋味。✿ 西班牙海鲜饭 $328Paella系呢度招牌菜,海鲜种类吾少,有大虾🦐鱿鱼🦑青口 带子,数款海鲜亦十分新鲜,最中意系大虾同青口。店员好细心同我地讲挤少少柠檬汁🍋落risotto,然后再捞匀沙律酱会更美味,果真如此呢。店员为我地送上西班牙柠檬啤酒🍋🍺介绍女士都好啱饮,酸酸甜甜几开胃,咁啱其他西班牙菜式送酒亦一流。Fruit Punch亦系店员介绍,有别于一般Fruit Punch,杂莓味重,出面其他餐厅就吾同生果味都有,各有特色。
✿ 香炸蟹肉丸 $58
香炸蟹肉丸啱晒我地又中意食炸野又中意食海鲜,口感香脆可口,里面食到一丝丝蟹肉丝🦀系十分吾错嘅餐前小食~ ✿ 黑毛猪火腿多士 $88
✿ 西班牙蛋饼 $88
传统西班牙菜式,蛋饼厚实,鸡蛋味香浓🥚里面有一粒粒辣肉肠,可以沾上茄汁、沙律酱更添滋味。 ✿ 西班牙海鲜饭 $328
Paella系呢度招牌菜,海鲜种类吾少,有大虾🦐鱿鱼🦑青口 带子,数款海鲜亦十分新鲜,最中意系大虾同青口。店员好细心同我地讲挤少少柠檬汁🍋落risotto,然后再捞匀沙律酱会更美味,果真如此呢。 店员为我地送上西班牙柠檬啤酒🍋🍺介绍女士都好啱饮,酸酸甜甜几开胃,咁啱其他西班牙菜式送酒亦一流。 Fruit Punch亦系店员介绍,有别于一般Fruit Punch,杂莓味重,出面其他餐厅就吾同生果味都有,各有特色。