2022-09-26
湾仔超抵食川菜🤍-👀没有立场资讯-🌶️野生椒泡凤爪 ($45)野生椒嘅味道几特别,比起外面嘅椒泡凤爪多咗一种香味,另外麻同埋辣度都够👀另外凤爪系有骨,钟意慢慢咬嘅就啱晒啦~凤爪食落几爽口,一碟嘅份量都几多,作为开胃菜唔错!🐔麻辣鸡煲 ($88)用明炉上,细细个好得意,啲调味好惹味,鸡件够嫩滑同多汁,份量亦都啱啱好🙈可以自己选择辣度,小编叫咗小辣,麻、辣、香嘅比例啱啱好!入面仲有啲薯仔、青瓜同白萝卜,吸晒啲汁,好入味同埋好甜,搞到小编忍唔住食咗超级多块白萝卜🤣🐮火爆牛肉 ($88)见到菜名觉得几得意,所以叫咗嚟试吓,首先牛肉表面好酥脆,食落味道几丰富同几特别,第一啖食落去甜甜地,跟住有啲辣嘅后劲🤓而且表面酥脆之余,里面嘅牛肉几乱画,而且牛肉好大块份量好多,如果食孜然牛肉食到厌都可以试吓呢道菜,不过一样都系小辣,呢一碟食落感觉比较辣🥹🥗干煸四季豆 ($58)用咗美极炒,好够镬气之余有好香嘅美极味🤣四季豆够晒鲜同埋嫩,仲好足料,有好多菇同埋肉碎,而且肉碎都俾得算多!🍹珍宝柠檬茶 ($32)食辣嘅话叫呢杯几抵,应该大概有一升🤣至于味道就系普通嘅柠檬茶😛🍉西瓜汁 ($25)里面充满果肉,而且饮得出
👀没有立场资讯
🌶️野生椒泡凤爪 ($45)
另外凤爪系有骨,钟意慢慢咬嘅就啱晒啦~
凤爪食落几爽口,一碟嘅份量都几多,作为开胃菜唔错!
🐔麻辣鸡煲 ($88)
可以自己选择辣度,小编叫咗小辣,麻、辣、香嘅比例啱啱好!
🐮火爆牛肉 ($88)
🥗干煸四季豆 ($58)
用咗美极炒,好够镬气之余有好香嘅美极味🤣
🍹珍宝柠檬茶 ($32)
食辣嘅话叫呢杯几抵,应该大概有一升🤣
至于味道就系普通嘅柠檬茶😛
🍉西瓜汁 ($25)
里面充满果肉,而且饮得出系鲜榨嘅果汁,完全冇沟水,好清甜之余好解辣!
餐厅喺湾仔,位置都算舒服,几啱同三五知己或者屋企人去食返个家常小菜嘅晚餐,而且价钱真系好抵,味道都唔错!
味道 8/10
服务 8/10
环境 8/10
回头率 8/10
总评 8/10😙🤍
人均消费 $168💰
📍 满江红小甜甜
湾仔骆克道393号地下
(其他分店: 旺角登打士街32-34A欧美广场UG层)
#米食湾仔 #米食铜锣湾 #米食川菜 #铜锣湾 #湾仔 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐厅 #食评 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup