好耐无食泰国菜,同事带左我黎石水渠街呢边食新野😝。餐厅位置有少少隐蔽,仲要喺1/F,平时行经附近都无留意到呢间餐厅🤣。当日我地特登早左少少到就唔使等位,12点半后开始多人就要等位🤫。店内座位都算多,未算好逼,不过偏嘈吵😂。有12款set lunch提供,好多选择👍🏻,平均约$7x,泰国野黎讲都算差唔多。🔅镬炒肉片肥粉 ($72)肥粉好有口感!大大片好滑又薄又烟韧,虽然系炒粉但唔会好肥腻。肉片都有好多块,加埋芥兰、蛋等等配料炒,好香好足料🤤。🔅冬荫公猪颈肉金边粉 ($73)呢间既冬荫公几香浓,酸辣都适中,猪颈肉如果煎香啲就好😝。💬整体唔错,几正宗既泰菜,价钱都尚可,天气凉啲可以行黎呢边食lunch,迟啲再发掘下其他好野同大家分享🤣。

镬炒肉片肥粉
🔅镬炒肉片肥粉 ($72)
冬荫公猪颈肉金边粉
🔅冬荫公猪颈肉金边粉 ($73)
呢间既冬荫公几香浓,酸辣都适中,猪颈肉如果煎香啲就好😝。

镬炒肉片肥粉
冬荫公猪颈肉金边粉