2024-04-17 30 浏览
湾仔真系有好多好嘢食同埋好高质嘅Café,食都食唔晒,期望揾一日可以试吓Café Hopping。平时去开汕头街都系去食猫眼咖喱,今次突然之间想食Café,于是乎就行咗入去,冇谂过食物质素真系出乎意料之外地好。知道间舖头嘅奄列比较出色,不过今次谂住食其他嘢,食完我都觉得好满意。‣ Mixed Berries French Toast with ice cream $73面包咬落去好松化,真系做到外脆内软,就咁食已经觉得好好食。虽然佢嘅口感同平时食开嘅西多士唔同,但正正因为呢个唔同,所以冇平时食有机会食得出嘅油腻感。就算佢有糖浆同埋雪糕,我都唔会觉得佢过分甜,反而正正因为有雪糕,觉得𠮶种甜可以分咗做唔同嘅层次,又热又冻冰火交融𠮶种感觉好正,令我谂返起炸雪糕。‣ Rose Latte $45平时自己有个唔好嘅习惯,就系好钟意饮冻嘢,今次难得想试吓饮热嘅,呢杯真系出乎我意料之外,可以话系我饮过咁多间入边我觉得最香嘅Rose Latte,佢嘅玫瑰味真系超重,但系又唔会因为咁样喧宾夺主,令到个咖啡好失色,相反我觉得佢衬托到咖啡豆嘅香。个拉花拉得好靓,仲有啲玫瑰花瓣喺隔离做装饰,第一啖已经好惊艳我

‣ Rose Latte $45
平时自己有个唔好嘅习惯,就系好钟意饮冻嘢,今次难得想试吓饮热嘅,呢杯真系出乎我意料之外,可以话系我饮过咁多间入边我觉得最香嘅Rose Latte,佢嘅玫瑰味真系超重,但系又唔会因为咁样喧宾夺主,令到个咖啡好失色,相反我觉得佢衬托到咖啡豆嘅香。个拉花拉得好靓,仲有啲玫瑰花瓣喺隔离做装饰,第一啖已经好惊艳我,绝对值呢个价钱。

#foodbara_diary
午餐