2024-12-08 844 浏览
今日同屋企人提早食生日饭 之前食过呢间小菜都唔错 所以今日encore红烧斑头腩 呢个都几高质 系小食前菜嚟只系$99 但系都有几多件斑头腩 而且斑头腩系即刻炸起 个脆浆唔会太厚 食落去仲系松脆香口 而鱼肉系新鲜结实 个汁系甜甜地 不论送饭定当小食食都系唔错嘅选择石岐乳鸽红烧乳鸽烧到好香脆 皮脆嫩滑 腌料味道刚刚好亦唔会太咸 点上少少怀盐喼汁 味道一流 另外其实呢度仲有盐焗或者麻辣乳鸽 但系当日就卖晒 所以只能试到最Typical嘅红烧乳鸽惹味小炒王 非常足料 有带子虾干虾仁腰果鱿鱼银鱼仔等等 有带子鲜甜 虾干嘅咸香 虾仁嘅爽弹 腰果嘅香脆 鱿鱼嘅烟韧 银鱼仔嘅松香 当然仲有韭菜花嘅爽甜 几种口感加埋另外我哋见到餐厅而家有做紧大闸蟹放题 个set仲可以拣食埋片皮鸭炖汤鸭掌鲍鱼等等 好似大概五百蚊一个人都几多嘢食 下次可以试下

石岐乳鸽