2024-03-27
<湾仔高质炉端烧居酒屋>🤩位于湾仔QRE 这间上楼日式居酒屋, 一出已经感受到这居酒屋的气氛, 令你彷如置身于日本当地一样, 而且由日本人主理, 份外亲切.这里最出名系<铁盒烧广岛生蚝> {$240/半打}😋 ~ 蒸制时间刚刚好, 令生蚝更加肥美鲜甜, 大大只. 可以再追加埋芝士, 更加yummy & perfect🤩<鰯鱼伴明太子> {$118}😋 即系沙甸鱼再配好好味既明太子, 用围炉烧煮, 令肉汁更有口感, 外面亦带点脆.<海鲜明太山芋铁板> {$98}😋 ~ 感觉口感似食紧大阪烧, 山芋口感亦好特别.<名古屋炭烧鸡> {$168}😋 ~ 系名古屋交趾鸡, 放系炭烧炉上烧, 配埋特别酱汁, 系真系好食到停唔到口.居酒屋仲有好多款刺身, 寿司, 仲有串烧可以选择. 鲜甜惹味. 仲可以order 清酒梅酒饮, 绝对系高质既日式居酒屋之选👍🍢餐厅: 炭兎
🍢餐厅: 炭兎