2024-12-17
今日约左屋企人食lunch,带左我妈过黎湾仔食素食,朋友推介呢间素食私房菜😎餐厅环境唔错,佢系会间开每张枱,二人枱都好有私隐,啱晒同朋友过嚟倾计食饭❤️佢lunch餐牌会每个月唔同,有set A同set B可以拣,我地拣左set B😎一个set包左八样𩠌同一样甜品,好多野食😻如意卷千色拼盘:竟然有寿司同wasabi !! 呢个加埋麻酱青瓜丝粉皮,爽脆开胃🥒杏汁海胆豆腐:劲香杏汁味,加埋南瓜同豆腐,食完好养颜🤩黄金绣球:炸得好香脆,入面有仿肉,味道有d似炸鸡🤣有机蘑菇芝堡:用大啡菇做包皮,夹住芝士同埋青瓜蕃茄,味道好夹🤩药膳翡翠包:一上枱好大阵药膳味,用椰菜去包住一冬菇粉丝素肉,好味!姬松茸雪梨养生汤:呢个汤非常之甜,好多汤料,真材实料,饮完觉得好滋润😻咸鱼鸡粒炒饭: 炒饭炒得好香,咸咸地加埋素肉,唔会过咸,好味!虫草花油扬扒菜苗:呢个系用咗菠菜苗,食到啖啖虫草花味!石榴桃粒果冻: 呢个晶莹剔透,好香石榴味🤩
一个set包左八样𩠌同一样甜品,好多野食😻
杏汁海胆豆腐:劲香杏汁味,加埋南瓜同豆腐,食完好养颜🤩
黄金绣球:炸得好香脆,入面有仿肉,味道有d似炸鸡🤣
虫草花油扬扒菜苗:呢个系用咗菠菜苗,食到啖啖虫草花味!
石榴桃粒果冻: 呢个晶莹剔透,好香石榴味🤩