2022-10-23
小编去咗湾仔区做嘢,𠮶度开咗间新嘅点心舖头,所以就入咗去试吓,佢哋嘅点心都几fusion,而且超高质🤭今次就叫咗一龙大满足,口水汁龙脷柳肠粉,鳗鱼荷叶饭,另外佢哋新铺开张,仲送咗甜品添,至于茶方面呢我就拣咗菊普,可以解油腻😌一龙大满足,一次过呢就可以食到六款点心,当中里面有酸菜鱼凤眼饺,蟹粉菠菜香虾饺,松露野菌晶莹饺,咸蛋黄墨鱼烧卖,虾饺同豌豆桃子,小编呢就好钟意酸菜鱼凤眼饺同咸蛋黄墨鱼烧卖,前者食到早酸菜鱼嘅口味,后者呢就食落去中间系有流心蛋黄酱,超特别!口水汁龙脷柳肠粉,小编都系第一次食,呢个配搭真系好正,钟意食辣嘅朋友一定要叫,龙脷柳都超大块,而且唔会系一夹就散𠮶啲,超高质,辣好过瘾🤩鳗鱼荷叶饭,份量都好大,鳗鱼呢都好厚身,至于荷叶饭呢,里面真系好足料,超多鸡肉粒,虾粒喺里面,同我想像中真系有好大出入,小编极力推介🫶🏻最后呢甜品呢都好有中国特色,系驴打滚同紫薯山药糕,味道都不错同好精美!