2022-10-31 60 浏览
湾仔要揾间好食嘅台湾嘢都唔多,呢间真系好唔错。入边应该装修左冇耐,好新,好光猛,坐得好舒服。最平$68一个午餐,加$8仲有杯珍珠奶茶🧋,真系好抵食。我叫咗一个超营养鸡排 配卤肉饭,嚟到先知原来系一个set仲有啲小食。有黑木耳、两粒汤圆仲有个汤同埋贡丸。首先讲个卤肉饭,非常正宗台湾口味,肥肉唔算多,卤肉汁亦非常好味。之后试吓块鸡扒,炸到脆卜卜,个皮好似食薯片咁脆,鸡肉仲有少少肉汁。但最有惊喜,系𠮶两粒汤圆,有花生馅,烟烟韧韧。午餐呢个价钱仲有咁多小食,真系好抵食!跟住讲下个胚芽珍珠奶茶,珍珠Standard大细,杯面加咗好多肧芽,饮落唔太甜啱啱好,仲要大大杯最后都饮唔晒!其实街舖应该租唔平,呢个价钱有呢个质素真系物超所值,而家买杯珍珠奶茶都40几蚊,加少少钱仲有成set午餐,去边度揾呀!