🔅吔野事无所🔅湾仔🔅特色小店🔅Omg最近留意到日本兴食呢个千层酥小食,香港竟然都有得食,即刻系咁叫男友带我去食,适逢 the first take 大家都好兴奋,又有特色饮品送!🎨 酥皮调色板香蕉朱古力(半)抹茶吉士麻糬(半)千层饼超!好!食!千层酥皮饼超好食,真系食到一层层酥皮,卜卜脆,最面仲有焦糖,好酥甜~ 我哋食到跌左啲酱,又可以用酥饼「笔」番佢,好好玩😂香蕉朱古力同千层饼好夹,朱古力的甜味好舒服但又唔会太漏抹茶吉士麻糬更推介!因为佢有牛奶麻糬,加抹茶吉士酱,再加绿茶冻,所以口感好丰富,个甜度更加多层次!未去到日本嘅大家真系要试吓!🧋 群星闪耀时由蝶荳花做最上层,之后到牛奶,最底层系士多啤梨酱~饮果阵要摇匀先有够甜味,饮到最后仲有星星形状嘅士多啤梨jelly~ 好有创意!好似系special menu添!我一直默默留意住呢间小店,因为地点唔系咁方便无法成日买~但听佢讲话好想整好「香港口味」然后千层酥嘅油画又好靓,觉得小店好有心!食物水准偏高,好期待佢哋继续出新产品!吔嘢事无所 网址: https://s.openrice.com/QrbS0JgCB00~uZ5MGAA地址: 湾仔
🔅吔野事无所🔅湾仔🔅特色小店🔅

🎨 酥皮调色板
香蕉朱古力(半)抹茶吉士麻糬(半)千层饼

香蕉朱古力同千层饼好夹,朱古力的甜味好舒服但又唔会太漏

未去到日本嘅大家真系要试吓!

🧋 群星闪耀时

食物水准偏高,好期待佢哋继续出新产品!

吔嘢事无所

地址: 湾仔轩尼诗道302-308号集成中心地下G4号舖
电话: 66944128
=====================
#湾仔美食 #铜锣湾美食 #湾仔黄店 #铜锣湾黄店 #千层酥皮 #酥皮焦糖 #hkfoodie #hkcafehopping #hkfood #hkfoodblogger
@outoftheblue.hongkong