2022-05-09
2024 浏览
星期六日都要黎湾仔开工,真系要食返啲heavy嘢调剂下身心,系附近见到间Ebeneezer’s Kebabs & Pizzeria有lunch set好似几抵就入左去,食下土耳其午餐!Chicken Kebab ($50) 鸡肉卡巴份量都唔细,一份有烤鸡肉、沙律菜、蕃茄、洋葱、酱料,用pita bread卷起,馅料非常丰富,除左本身酱料既辣度,呢度仲有提供三种酱料比你任落,个人最爱薄荷酱同蒜味乳酪酱。Chicken Tikka Biryani ($75) 咖喱串烧鸡肉炒饭,用无骨鸡肉炒印度香米炒成既咖哩饭,加埋好多其他香料超级惹味,鸡肉又嫩滑,跟餐仲有一碗沙律,等你唔会觉得太腻!Mango Lassi (set drinks upgrade +$15) & Iced coffee 芒果奶昔系食土耳其菜必要嘅饮品,但今次嘅mango lassi唔算太冻,咖啡比较甜,个人觉得一般。