2014-09-17 4559 浏览
之前去过呢间嘅CWB店DINNER,唔觉得特别好,又俾个机会呢间湾仔店。可能因为成个QRE嚟讲算平,around $70 - 100 per head, 所以 lunch time 好 full,经验所得 play safe 最好早一日book 位,不过好彩平得嚟都好食。我又钟意佢选择多,亦啱食,同同事 / 朋友一人拣一个再share食,好开心!我试过 book 到房,非常舒适,但系一般坐出面就比较迫同好嘈,不过勉强接受到。去过几次,最钟意系个海鲜锅,海鲜唔少,不过我更喜爱D豆腐,我会拣小辣,因为我会饮晒D汤,咁就唔怕伕到尾太辣饮唔到!食咗前菜,KO埋个锅D汤同海鲜,基本上我已经食唔落碗饭,要揾人执手尾。仲有海鲜饼,另一至爱,唔系间间韩国餐厅都做得好食,呢间就认真唔错,不过佢portion 都大,我只能够食到至多两块,所以通常等其他人叫我就沾一块 不过DINNER我谂我都系唔会俾机会佢住,仲系有D阴影,都系试多几次 lunch 先!

石头锅饭
burger