2023-02-28 235 浏览
Mansons Lot除咗咖啡之外仲有唔同嘅#手工啤、#Cocktail😮。食物方面主打#AllDayBreakfast、#Lasagna、#Crepe,但我地反而被餐牌上面其他食物吸引咗🤣。🍄#WildMushroomRisotto ($103)▪️店员拎紧过嚟嘅时候已经闻到好香▪️有好几款菇类,味道突出✨▪️仲有蕃茄同翠玉瓜粒,令Risotto味道冇咁单调▪️饭粒口感烟韧,吸收晒芝士同蘑菇嘅精华🤩🥚#CrabMeatSpinachOmelette ($98)▪️奄列比我想像中大份,作为晚餐份量好足够👍🏻 ▪️蟹肉味道几重,有一种咸鲜嘅感觉▪️切开就会见到入面好似炒滑蛋咁,嫩滑有蛋汁▪️菠菜煮到好软熟,同蛋都几夹👏🏻▪️伴碟有沙律同面包,沙律菜够fresh但如果面包可以再烤烤佢就更加正🍫#IcedMocha ($57)▪️渐变色好靓😛▪️奶味反而比较突出,咖啡唔算太浓烈▪️有朱古力嘅甜味,整体质感顺滑🌹#IcedRoseLatte ($57)▪️有淡淡的玫瑰花香▪️咖啡同玫瑰花味道相映成趣▪️表面洒上干玫瑰花瓣,卖相加哂分😍值得一提嘅系,餐厅虽然位置唔多空间比较细,但装修几靓,见到好几个打卡位📸,好似我呢啲想扮吓

🍄#WildMushroomRisotto ($103)
▪️店员拎紧过嚟嘅时候已经闻到好香
▪️有好几款菇类,味道突出✨
▪️仲有蕃茄同翠玉瓜粒,令Risotto味道冇咁单调
▪️饭粒口感烟韧,吸收晒芝士同蘑菇嘅精华🤩

▪️奄列比我想像中大份,作为晚餐份量好足够👍🏻
▪️蟹肉味道几重,有一种咸鲜嘅感觉
▪️切开就会见到入面好似炒滑蛋咁,嫩滑有蛋汁
▪️菠菜煮到好软熟,同蛋都几夹👏🏻

🍫#IcedMocha ($57)
▪️渐变色好靓😛
▪️奶味反而比较突出,咖啡唔算太浓烈
▪️有朱古力嘅甜味,整体质感顺滑

🌹#IcedRoseLatte ($57)
▪️有淡淡的玫瑰花香
▪️咖啡同玫瑰花味道相映成趣
▪️表面洒上干玫瑰花瓣,卖相加哂分😍

值得一提嘅系,餐厅虽然位置唔多空间比较细,但装修几靓,见到好几个打卡位📸,好似我呢啲想扮吓文青嘅,就可以坐窗口位,由出面影入嚟,好啱feel嫁😜。