2023-06-13
N+ Burger 📍湾仔汕头街32号地舖我朋友喺湾仔返工,佢话同事最近介绍咗一间几受欢迎嘅Farm-to-Burger汉堡店俾佢,想同我一齐试下。睇过menu,发现佢主打牛肉汉堡,虽知道自己唔食牛无缘一试,但我朋友好想我陪佢去,所以最后都趁佢放早嘅呢日去食咗。我哋叫咗一个餐堂食,我自己就叫多咗一个餐打包返去俾我个钟意食牛肉汉堡嘅爸爸食,所以今次可以同大家分享下佢哋两人嘅食后感。值得留意嘅位系佢哋嘅汉堡全部都系由澳洲自家牧场直送嘅100%全天然安格斯牛肉制成,不论薯条、薯角或酱汁都系由厨师自家制,加埋用天然酵母整嘅酸种面包,滋味十足! 💰$75 (单包) $130 (套餐)N+ Classic Burger 🍔 先同大家讲下我爸爸食嘅外卖套餐,就系呢度嘅classic burger!我帮佢拣咗千岛酱,味道酸酸甜甜,好醒胃。爸爸大赞个包好香好松软,安格斯牛肉肉味鲜甜,而且酸青瓜唔似大型连锁店咁酸到刺喉,系一个几出色嘅burger。至于其他配菜亦唔马虎,有芝士、蕃茄、洋葱圈同green lollorosso,一啖咬落去食到多种新鲜食材,非常抵食!跟餐叫咗薯条,比一般食开嘅薯条粗身,点埋自家
📍湾仔汕头街32号地舖
[价钱 Price]
💰$75 (单包) $130 (套餐)
N+ Classic Burger 🍔
跟餐叫咗薯条,比一般食开嘅薯条粗身,点埋自家制嘅honey mustard,话咁快就食晒满满一兜薯条!至于饮品我叫咗杯handmade sparkling lemonade,虽然饮落去偏酸,唔建议单点嚟饮,但配埋汉堡一齐食就可以中和返油腻感。
[价钱 Price]
💰$115 (单包) $170 (套餐)
N+ Limited Truffle Burger 🍔
朋友堂食嘅呢款truffle burger块汉堡,同面包都同classic嘅差唔多,不过佢有加入炒本菇,令个汉堡包更加有层次,再加埋自家制黑松露酱嘅香气,令burger味道升华。特别想提一提佢嘅burger摆到好似艺术品咁,绝对唔系图片只供参考咁嘅样,所见就系所得,呢一点一定要赞!
呢一个餐我哋拣咗薯角,佢比起头先提及嘅薯条更加粗,口感更加好,我自己食过都比较钟意薯角更厚实嘅口感!饮品方面,叫咗sparkling limeade,个人就认为呢只饮品实在太酸,酸到一饮就会变咗IQ博士入面,食咗酸梅干嘅超人咁嘅样。不过钟意饮酸嘢嘅朋友就话越饮越钟意,人人嘅口味都唔一样,大家可以自己试下,睇下啱唔啱你哋嘅口味啦!