2016-03-24
今日猪小姐同猪先生尼到人气甚高位于cwb L.square嘅火山烧食串烧环境充满日本风味 墙身嘅画画功好精细 好有覇气 尼度嘅串烧系任食嘅 menu选择十分多 大致分左前菜,「宫崎」即牛 ,「鹿儿岛」即豚肉, 「土佐」即鸡 ,水产, 野菜及别类 每人+$20可以饮品任饮 另外我地每人加多$88整左个和牛海鲜盛 尼度用上左岩烧石 听讲好处系比起一般嘅炭 烧出尼嘅食物温度会更平均 有助锁住食物汁液酱汁方面分左三种嘅 烧汁,蜜汁同辣酱 同时亦有提供海盐,黑胡椒同七味粉讲下猪小姐力推嘅和牛海鲜盛先 摆盘好有气势 卖相好吸引 冰镇住嘅和牛粒,虎虾,海螺,鲍鱼 未烧已经好想食 可能惊我地唔识控制烧嘅时间影响质素嘅关系 和牛海鲜盛会由店员烧嘅 我认为好合理呀和牛粒油脂分布颇平均 偏肥 脂香浓郁 仲有既juicy唔韧个下好得 对牛无唛兴趣嘅猪小姐都觉得唔错 虎虾十分巨型 虾头爆膏 虾肉加上海盐同黑胡椒去烧 弹牙口感配上惹味香料 带出左虾原有鲜味 有对比之下 海螺同鲍鱼就比较普通了 但质素亦非劣货 食得出系新鲜嘅一开波肚仔饿 系咁丧叫哈哈 鸡牛猪都各叫左啲 本身唔太好肉嘅我就觉得无唛特别了 识欣赏嘅猪先
和牛海鲜盛
牛肩肉
蒜蓉法包
烧鸡皮
烧生蚝
始终太多食物选择 胃得一个试唔哂添 不过火山烧系有水准嘅 我地觉得和牛海鲜盛系必点嘅 系值得加钱点嘅 价钱就略贵 喜欢食肉嘅朋友仔尼食就一定回本