2016-03-24 1164 浏览
今日猪小姐同猪先生尼到人气甚高位于cwb L.square嘅火山烧食串烧环境充满日本风味 墙身嘅画画功好精细 好有覇气 尼度嘅串烧系任食嘅 menu选择十分多 大致分左前菜,「宫崎」即牛 ,「鹿儿岛」即豚肉, 「土佐」即鸡 ,水产, 野菜及别类 每人+$20可以饮品任饮 另外我地每人加多$88整左个和牛海鲜盛 尼度用上左岩烧石 听讲好处系比起一般嘅炭 烧出尼嘅食物温度会更平均 有助锁住食物汁液酱汁方面分左三种嘅 烧汁,蜜汁同辣酱 同时亦有提供海盐,黑胡椒同七味粉讲下猪小姐力推嘅和牛海鲜盛先 摆盘好有气势 卖相好吸引 冰镇住嘅和牛粒,虎虾,海螺,鲍鱼 未烧已经好想食 可能惊我地唔识控制烧嘅时间影响质素嘅关系 和牛海鲜盛会由店员烧嘅 我认为好合理呀和牛粒油脂分布颇平均 偏肥 脂香浓郁 仲有既juicy唔韧个下好得 对牛无唛兴趣嘅猪小姐都觉得唔错 虎虾十分巨型 虾头爆膏 虾肉加上海盐同黑胡椒去烧 弹牙口感配上惹味香料 带出左虾原有鲜味 有对比之下 海螺同鲍鱼就比较普通了 但质素亦非劣货 食得出系新鲜嘅一开波肚仔饿 系咁丧叫哈哈 鸡牛猪都各叫左啲 本身唔太好肉嘅我就觉得无唛特别了 识欣赏嘅猪先
环境充满日本风味 墙身嘅画画功好精细 好有覇气

和牛海鲜盛
虎虾十分巨型
牛肩肉
一开波肚仔饿 系咁丧叫哈哈 鸡牛猪都各叫左啲 本身唔太好肉嘅我就觉得无唛特别了 识欣赏嘅猪先生就话牛肩肉同猪颈肉好
肉味浓肉汁又够
酱汁方面 烧肉类就建议用烧汁 有助提升肉嘅甜味 用蜜汁都ok㖞 真系好似烧野食咁 甜甜的 容易做到微焦嘅效果 辣酱我就觉得一般啦 太韩feel
蒜蓉法包
蒜蓉法包 自己烘到脆卜卜 几得意 隔离块好似时兴隆鱿鱼丝嘅烤一烤估唔到好好食 encore左
烧鸡皮
炸鸡皮系唔洗自己烧嘅 鸡皮好香脆可口 唔油腻 但就无味呀
所以我地自己加番啲调味烧一烧 当堂
番哂!
烧生蚝
烧生蚝虽然烧完已经缩左一半 但都仲有海水咸味同鲜味 ok嘅
鸡软骨比其他食物烧嘅时间长啲 我钟意烧到㶶㶶地 即烧即食 轻轻加上七味粉 已经够哂香口 烧的比炸的更岩我心水
烧菠萝同秋葵值得比
菠萝好香甜好多汁 食到咁上下饱食下酸酸的佢地消消滞
虽然秋葵咬落去黏口嘅感觉唔系个个人接受到 但我就是喜欢
而且又有益 我搽左蜜汁去烧 yummy~
始终太多食物选择 胃得一个试唔哂添 不过火山烧系有水准嘅 我地觉得和牛海鲜盛系必点嘅 系值得加钱点嘅
价钱就略贵 喜欢食肉嘅朋友仔尼食就一定回本
2016-03-22