有时候有D铺头堂食足料,一到外卖就走哂样。不过呢间位于火炭既台式食店外卖都做到好食兼物有所值,如果住系沙田附近又唔想煮饭,可以试下上门堂食又式者叫熊猫🐼送上门,我就食到好饱,要叫返几句「唔唔顺啦」抒发吓D胃气呀!椒盐鸡腿排拼卤肉饭 $62 🤩🤩🤩🤩🤩首先不得不比个手指公就系用料好足,饭多、汁多、配料多,唔似某D铺头,份量一变外卖就缩水。椒盐鸡腿同卤肉加埋一齐都唔觉得咸,椒盐味亦唔算特别重,唔洗狂饮水清喉咙。外卖送到黎D鸡都重系脆口,口感唔错。起司烟肉蛋饼 $34 🤩🤩🤩🤩皮松,饼亦唔系油腻,蛋味亦都好香。如果好怕食蛋饼食到成口油,呢个蛋饼就岩哂心意。青咖哩厚猪扒饭配蛋 $66 🤩🤩🤩🤩🤩青咖哩汁多到成个饭面都系,同埋青咖哩汁亦唔系好spicy (我怕辣都觉得入得口既),用黎配饭都几开胃,猪扒就大大块,亦好细心咁预先切开猪扒。猪扒亦都系好松软,几易入口。相对于椒盐鸡腿,厚猪扒就油咗少少,不过捞埋咖哩汁一齐食,又唔会觉得食到成口油既。铺头有一系列青咖哩汁既便当,下次可以叫下其他肉类便当。总结黎讲呢,呢间都算系性价比几高既台式便当,至少入得口又食得饱,简简单单又一餐!

椒盐鸡腿排拼卤肉饭 $62 🤩🤩🤩🤩🤩

起司烟肉蛋饼 $34 🤩🤩🤩🤩

青咖哩厚猪扒饭配蛋 $66 🤩🤩🤩🤩🤩

2023-04-25
10 分钟 (外卖自取)
  • 青咖哩厚猪扒饭配蛋
  • 椒盐鸡腿排拼卤肉饭