2022-01-19
#fatdielacafe火炭专食bagel🥯 饮啡☕️📍The Brew Corner 火炭坳背湾街2-12号威力工业中心地下A6号舖呢间位于工业区附近嘅Cafe 但系嚟地铁站都唔远 都几易揾到店舖唔大 大部份都系高枱高凳🤭但好适合平日过嚟chill吓 而且仲系Pets Friendly🥰LOX🐟🧀🥯 $72 (+$10转 everything NY Bagel) 其实我都唔系好知咩系NY Bagel😂但系总之就系写住chewy d 所以就拣咗啦~都真嘅 上面仲有啲seeds增加口感👍🏻但个人略嫌cream cheese 份量有d少 而且仲要配咗好多蔬菜🥬令个包整体有啲淡烟三文鱼都新鲜🥰Ham & Cheese 🐷🧀 $68(with cheese & onion bagel)而呢一款Bagel就相对冇咁有咬口 个人就偏好NY多d😬不过呢一款相对比较重口味🤤好厚嘅火腿再夹住芝士 呢个配搭实冇死😍而且仲有加蜜糖芥末 个人prefer呢一款馅料Ice Flat White🧊☕️个人唔系咖啡Expert🤭但系呢杯啡入口唔苦涩 有咖啡香🥰加埋奶入口好顺整体来讲呢一间Cafe啲嘢食都唔错 如果想静
火炭专食bagel🥯 饮啡☕️
📍The Brew Corner
火炭坳背湾街2-12号威力工业中心地下A6号舖
店舖唔大 大部份都系高枱高凳🤭
烟三文鱼都新鲜🥰
Ham & Cheese 🐷🧀 $68
(with cheese & onion bagel)
而呢一款Bagel就相对冇咁有咬口 个人就偏好NY多d😬
不过呢一款相对比较重口味🤤
Ice Flat White🧊☕️
整体来讲呢一间Cafe啲嘢食都唔错 如果想静吓坐吓 佢系一个唔错嘅选择💖