2022-09-09
2022-09-04女朋友推介👩🏻🌾女友同好朋友去咗观塘APM🚶🏼♀️拣咗间食重庆麻辣火锅渝味晓宇🔥近期餐厅有个生酮菜单🤣不过女朋友无试到🤓星期日晚市,行咗半个钟就有位😉店员安排佢哋坐四人卡位4️⃣店员细心讲解酱料同食物介绍🥰女友点了,鸳鸯麻辣锅,大骨滋补汤同重庆辣汤两款口味,每位38蚊汤底费,大骨汤咸香啱啱好,有两嚿大的骨肉,汤底奶白色,感觉非常补,辣汤底味道麻辣鲜香,但又唔会只系得死辣,而且唔会太咸,辣度正常😝韭菜猪肉水饺,38蚊碟(半份),水饺只只都包得好饱满,口感多汁又好味,味道几好😉鲜滑鱼面,38蚊碟(半份),鱼面弹牙爽口,不过半份真系有d少,食两啖就无哂🤣潮汕手打牛筋丸,28蚊碟(半份),牛筋丸重牛肉味,口感带出弹性,肉质爽滑细腻,真系要试一粒😋嫩鸡肉片,48蚊碟(半份),鸡肉片正正常常,但都好嫩滑🐓白鳝,58蚊碟(半份),白鳝无乜细骨,可以大啖食,不过都系觉得烧嘅白鳝好食d😏皇帝菜,28蚊碟(半份),食得太多肉,食少少菜清清条肠,可以吸收油腻架🌿千丝柏叶,38蚊碟(半份),牛柏叶剪到一丝丝,更加快熟,细心位加分,口感极爽,打边炉必点🥳功夫莴笋片,28蚊碟(半份),最有造型嘅
女朋友推介👩🏻🌾
女友同好朋友去咗观塘APM🚶🏼♀️
拣咗间食重庆麻辣火锅渝味晓宇🔥
近期餐厅有个生酮菜单🤣
不过女朋友无试到🤓
星期日晚市,行咗半个钟就有位😉
店员安排佢哋坐四人卡位4️⃣
店员细心讲解酱料同食物介绍🥰
嫩鸡肉片,48蚊碟(半份),鸡肉片正正常常,但都好嫩滑🐓
功夫莴笋片,28蚊碟(半份),最有造型嘅一碟,整到成粒星星咁,味道清甜鲜美,食完无咁油腻😝
大刀猪腰片,49蚊碟(半份),猪膶就食得多,猪腰片即系猪嘅肾,入口唔腥,仲爽滑可口,补腰补肾🐷
鲜鹅肠,68蚊碟(半份),滚大约十秒左右,鹅肠就食得,非常有咬口,推介要点🦢
鲜猪心,38蚊碟(半份),猪心又系好少食,反而猪心就有少少腥味,可能个别问题🥺
红糖糍粑,38蚊碟(半份),依餐火锅可以用糍粑画上完美嘅句号,甜到漏,食完饱到上心口❤️
整体环境干净,通风做得好,无乜油烟味💨
服务都好细心,一坐底就有糖水,可以食住糖水等,仲送埋条围裙俾你,唔怕成身都污糟晒☺️
食物份量都好多,全部食物叫半份,都好够饱肚了,价钱合理,味道可以用爽字形容,样样爽,会再帮衬试吓其他食物🤩
#渝味晓宇
#大刀猪腰片