2017-09-03
话说观塘频频有开仓活动,我呢个香水控,一收到消息就即刻跟住姊妹们一起去shopping行到攰买到攰,仲要系荷包一扫而空,大家就去食返餐平民价钱嘅鸡煲打边炉。就鳄鱼恤大厦旁边,我地当中好彩有一位有planning的女人,原来佢一早已经 OpenRice 订咗位,有折扣之余仲有野送混酱唔使加钱,仲要系任饮任食,我最钟意就系饮芦荟啦!鸡骨草就清热气,一边食辣辣鸡煲点都要解渴挂可能价钱真系太抵啦!七点半已经差唔多全场爆满,啲姐姐都好忙!我哋第一时间落咗个火焰奇味鸡煲先!原来仲可以拣鱼翅鸡煲,店员上枱之后总会帮我地加酒炒即场新鲜滚热辣,鸡件嫩滑多汁,仲真系有几件似鱼翅嘅物体好有口感!鸡煲小辣,辣得惹味刺激之余又唔会流晒鼻涕一边食鸡煲,我送咗两笼点心拼盘,哈哈,配搭好 funny食完鸡煲加汤就可以打边炉啦!其实我仲未划纸仔点选配料,就已经自动送上海鲜拼盘,大大盘劲丰富巨型扇贝、大青口、仲有生蚝同埋 蚬钟意食海鲜真系发达,都算得上系新鲜,边滚边食好鲜甜当晚真系食唔停,阿姐又送上一盘火锅配料,有丸丸、芝士肠、牛肉同埋鱼件,真系食到我哋好 full全晚我哋净系点左一碟牛肉同埋一碟豚肉,就已经饱到上心口,
一边食鸡煲,我送咗两笼点心拼盘,哈哈,配搭好 funny
全晚我哋净系点左一碟牛肉同埋一碟豚肉,就已经饱到上心口,埋单唔使$200 依家百物腾贵嘅香港,抵食又唔差嘅 鸡煲火锅果然系亮点,怪不得九点后仍然有客人keep 住入座