2018-08-25
同朋友O系尖沙咀hea住等朋友, 想揾间就脚D既餐厅,面谱真系个好选择, 尖东站J出口一出行少少就会见到.入面D灯光好有情调餐厅入面有好多唔同既面谱, 餐具上面都印有面谱图案, 好match with theme~野食好多选择, 真系唔知点order~(错重点, 本menu好型仔!)仲有素食menu, 食素既朋友又多D选择喇! 加分加分!埋到位会有D前菜, 腌制小食同花生.花生都有名堂, 叫怪味花生, 甜甜地少少辣, 好得意!面谱小笼包, 皮薄馅靓, 好多汤汁香煎辣椒薄饼, 好香口. 一开始食唔觉得辣, 之后先渗D辣味出黎口水鸡脾菇, 个口水汁好正! 推介推介!!素脆鳝, 炸得几香脆, 同埋个口感好似真系食紧鳝咁.个酱甜甜地, 好食!香煎素鸭片跟烤饼有个簿皮包住食, 加埋D配菜, 口感好丰富.拔丝蕃薯又黎到甜品时间, 呢个真系功夫菜. 餐厅既staff会O系我地面前即席拉丝, O系D灯光下望D糖丝, 系识发光咁, 拉得好纤细.Menu仲有拔丝香蕉同拔丝苹果可选.虞姬呢杯drinks系有热情果浆+红莓汁+橙汁+soda water, 好fresh!呢度D drinks既名都好中国风好有
面谱真系个好选择, 尖东站J出口一出行少少就会见到.
入面D灯光好有情调
野食好多选择, 真系唔知点order~
(错重点, 本menu好型仔!)
仲有素食menu, 食素既朋友又多D选择喇! 加分加分!
埋到位会有D前菜, 腌制小食同花生.
花生都有名堂, 叫怪味花生, 甜甜地少少辣, 好得意!
面谱小笼包, 皮薄馅靓, 好多汤汁
口水鸡脾菇, 个口水汁好正! 推介推介!!
素脆鳝, 炸得几香脆, 同埋个口感好似真系食紧鳝咁.
个酱甜甜地, 好食!
香煎素鸭片跟烤饼
有个簿皮包住食, 加埋D配菜, 口感好丰富.
拔丝蕃薯
又黎到甜品时间, 呢个真系功夫菜.
餐厅既staff会O系我地面前即席拉丝,
O系D灯光下望D糖丝, 系识发光咁, 拉得好纤细.
Menu仲有拔丝香蕉同拔丝苹果可选.
虞姬
呢度D drinks既名都好中国风好有诗意!
仲有cocktail tim~
唔觉唔觉原来大部分野食都系素食.
虽然唔系green monday, 但间唔时go green下都好既,
难得呢度有素食menu, 而且选择仲好多, 值得一试!