2023-05-21 30 浏览
天气热到死,行到一半见到泰菜酒吧,梗系即刻入去试试喇。睇睇drink menu, 见到有啤酒沙冰,唔好理三七二十一即刻叫一个先。不过天气太热都系无咩胃口,见到个二人套餐好似好吸引,即刻叫一个先喇,又唔洗烦,最近要店员极力推介椒盐魔鬼鱼都系入面。上菜次序都几有趣, 先上个猪比仔,细细一条单骨,烤得好香脆,上面淋左泰式辣酱算系开左个胃,跟住再上生菜包,生菜包就有薄荷既味道清清凉凉我就一般般啦。跟住就炒个菜,不过真系好鬼辣,呢个天气加上中门大开既店面,你会觉得个菜有点儿过辣,不过胜在有啤酒搭救。最后就魔鬼鱼,炸得好香脆不在话。上面既三色椒都系配角,仲有配上店家两个酱汁。味道系新奇,口感系唔错,因为估唔到口感`有点似食鸡软骨。
2023-05-18