2017-10-11
今晚得返我同老妈子食饭, 身为孝女既我, 想请老妈子食好D问佢想食咩, 佢讲话食放题, 就带左佢黎之前食过几好食既瀛喜大食一餐上到去见到好多人打边炉, 以为入错餐厅原来佢地做紧一个打边炉+放题都系贵多少少而且打边炉唔系一般打边炉, 而系超多靓料咁, 即刻去马橦building装修紧, 好彩拉起左个易拉架先见到系D度入六点几左右上到去都几多人已经十八禁卜卜蚬好快就上左个卜卜蚬比我地一边医肚一边谂一阵打边炉要咩汤底要咩配料, 我地拣左少辣, 但都算几辣下, 但梗系要少少辣先够开胃既! D个蚬几大只下, 而且入面无沙, 吐沙做得几好, 而且几鲜嫩下, 打个靓底先刺身船食完卜卜蚬就即刻上刺身船比我地, D个刺身船个样已经好正, 最估佢唔到竟然有龙虾, 老实讲, 质素仲好过唔少五星级酒店;另外三文鱼系厚切既, 而且色泽好靓好新鲜;而D虾又超大只, 超好食椰子鸡汤底D个出面比较少有所以试D个, 一上到已经闻到好香既椰子鸡汤味, 饮落几好味, 完全唔系沟水之作航母级海鲜盘真系成架航母咁! 出场已经杀晒! 而且海鲜份量超丰富, 有鲍鱼, 广岛蚝, 虾, 蚬, 鳝, 帆立贝等等, 全部都好鲜甜, 而我最
上到去见到好多人打边炉, 以为入错餐厅
原来佢地做紧一个打边炉+放题都系贵多少少
而且打边炉唔系一般打边炉, 而系超多靓料咁, 即刻去马
六点几左右上到去都几多人已经
十八禁卜卜蚬 好快就上左个卜卜蚬比我地一边医肚一边谂一阵打边炉要咩汤底要咩配料, 我地拣左少辣, 但都算几辣下, 但梗系要少少辣先够开胃既! D个蚬几大只下, 而且入面无沙, 吐沙做得几好, 而且几鲜嫩下, 打个靓底先
刺身船
椰子鸡汤底
航母级海鲜盘
真系成架航母咁! 出场已经杀晒! 而且海鲜份量超丰富, 有鲍鱼, 广岛蚝, 虾, 蚬, 鳝, 帆立贝等等, 全部都好鲜甜, 而我最钟意食鲍鱼, 老妈子话比佢平时街市买到既仲大只, 佢话瀛喜都几有诚意㖞! 食落超弹身, 鲜味又够, 正呀!
手切安格斯肥牛
D个牛味超浓, 食落唔靭, 最衰D个唔系任叫, 如果唔系我会叫十碟!
食完边炉当然要食放题啦!
好多选择, OPENRICE唔比放咁多相, 不能尽录, 但我仲系好想讲我最欣赏既炸物!
炸物
个边炉大餐包埋既芝麻鸡翼同芝士年糕超好食, 我地再叫多份, 另外仲有叫榴梿波波, 榴梿味香浓, 榴梿控必叫呀
甜品
出面有劲大个雪柜任你扲, 我最LIKE就系D个榴梿雪条, 出面其实有冇得买架?
食完超饱超满足, 瀛喜用料靓选择多, 我同老妈子都食得好开心