2021-05-23
以前读书九龙城小曼谷总店系饭堂😋今次系第一次去铜锣湾分店🚆七点晚饭时间几乎满座,好彩早少少到🥰门口已经有架大火车打卡影相🚄连灯饰都系火车辘🦽呢重风格非常有特色👍🏻$138冬荫公汤🍲汤底好重香茅味,够酸够辣🤤十分开胃👍🏻饮落喉咙有微辣感🤤汤内有秀珍菇、配料同两大只大头虎虾🦐虾肉新鲜爽口😋$98青咖哩猪颈肉🐷青咖哩唔会好水,呢个稠度配饭同饭烤饼食都好夹!!👍🏻唔会好辣,仲超重椰香味🤤比起冬阴公汤更易入口🤤猪颈肉份量又多,件件都好爽口,豆角作为配菜都好好食👍🏻一样爽口🥰$48泰式芝士烤酥饼🧀🫓夏天唔想食咁多粉面饭,酥饼的确系唔错嘅选择😏香口又饱肚😍烤饼热辣辣非常酥脆,即使放咗阵都依然脆卜卜👍🏻芝士够邪恶🤤沾上青咖哩食又系另一种风味💯$98泰式鲜虾炒金边粉🍝碟内有三只爽口虾球、豆腐干、芽菜、菜脯、细细虾米仔等等,吱埋青柠汁🍋捞埋花生碎🥜唔会好干身,好食😋$53椰青波波🥥竟然有原只起肉椰青😭好怀念泰国日饮夜饮🥺起埋肉咁方便,十分适合我呢啲大懒人🐽椰青波波多水清甜🤤椰青肉嫩☺️总括而言,餐厅装修有特色,食物有质素,即使系泰菜都可以行高级路线😋疫情下又可以回味下故乡👍🏻
门口已经有架大火车打卡影相🚄
连灯饰都系火车辘🦽呢重风格非常有特色👍🏻