2024-01-20 734 浏览
啱啱去咗安街食过一间菜谱好靓嘅店,我简直系辣到上天喇🌶️!起初,我同屋企人叫咗个干锅田鸡,睇落普通,但吃落去嘅洋葱蒜头真系香到喊,简直系洋葱蒜头嘅极致演绎。每一啖嘅田鸡都弹牙得滚,肉质爽滑,香辣得嚟又唔会盖过原味。跟住嚟咗碟肥肠,煮得啱啱好,唔会过烂,口感靓绝,味清香丰富,帮肠仔平反啦!佢哋啲芥兰肉片出奇地惹味,嫩滑猪肉夹杂著芥兰嘅清香,中和咗啲辣味,简直系画龙点睛,饭碗一下就见底🍚。讲到嘢饮,𠮶杯coke Zero跟辣嘢食简直系绝配🥤。每次𠮶份量,有时多到你话咁大份,有时就啱啱好,但无论点,都保证你会心满意足。朋友再介绍咗炒薯仔、皮蛋、猪肚丝俾我,每一样都好夹,皮蛋入口即溶,炒薯仔外脆内软,猪肚丝香辣过瘾。锡纸包鱼台面要命,惟独味道渗得唔够深,稍嫌可惜。唔过整体上,满足度几高,死忠爱辣嘅你千祈唔好错过咯!记得预先订位,唔好似我咁傻等半个钟。哦,埋单有折,真系笋盘!