2017-02-17
相信很多香港人都食过吉野家,都知道吉野家最出名的当然系牛肉饭。今次因为要和朋友换限定礼物,所以点选了它们的火锅下午茶,第一次在下午茶时段食火锅,其实我唔太想,因为成日都觉得喜欢食吉野家系因为佢够快,个个食完就会走,的确今次的经历,令我觉得下次在这间都系食普通牛肉饭算数。一、人太多,人流出出入入,其实食火锅真系好危险,我一路食一路惊,那些人四方八面来,私密度很低。二、收银太赶,可能因为人太多,所以佢地讲说话都好似好赶一样,差点落错单,又唔覆单,好彩我自己同佢覆一次炸,出单又乱,人手调配好有问题,还有姐姐好似好忙,但其实佢地好似自己都唔知自己要做咩。三、我坐那个位置是没有内置炉的,想叫姐姐帮手开炉,佢又好似唔知自己系咩角色,其实佢系唔识做?还是唔想做?讲完服务,现在要讲食物本身:芝士丸火锅-汤底很足料(味精)面底是韩国辛辣面,配上温泉蛋、味噌汤饮品可配绿茶或汽水30蚊都唔需要,真系好抵。牛肉串火锅-配搭和上面大同小异,只是芝士丸变了牛肉串,口感都可以,此中吉野家的牛肉系有质素的。其实今次唔好的经历唔关食物本身的问题,都唔系店员本身的问题,可能系因为我在唔适当的时候点选了唔适当的食物,如果在
讲完服务,现在要讲食物本身: 芝士丸 火锅-汤底很足料(味精)
面底是韩国辛辣面,配上温泉蛋、味噌汤
饮品可配绿茶或汽水
30蚊都唔需要,真系好抵。 牛肉串 火锅-配搭和上面大同小异,只是芝士丸变了牛肉串,口感都可以,此中吉野家的牛肉系有质素的。
其实今次唔好的经历唔关食物本身的问题,都唔系店员本身的问题,可能系因为我在唔适当的时候点选了唔适当的食物,如果在人流唔旺的地方,我想我会更享受。