2017-01-06 4692 浏览
呢一间系我超级首选火锅食店,自从佢开店冇几耐我已经帮衬,当时不多客,店员每次恳切请你介绍朋友光顾!到现在店子扩充了,人客多了,每每即日或前一天打嚟都话无位,我也为此高兴,始终是一间非常有质素的食店,能够维持是件好事!始终如一的是,食物质素及招呼一直保持很好的水准!若你是第一次光顾,一定要选择椰子鸡汤底,食10次都一样觉得好味,会有专人为你烹调椰子鸡汤,饮完汤先打边炉,真系超正!遗憾今日在座有人感冒,所以选了胡椒猪肚汤底!胡椒抢了其他食材的味道,而且每次夹𩠌时要整走胡椒粒,好烦!打完成餐之后仲有好几旧肚,吃不完!四宝丸的确是手打、新鲜,墨鱼丸有墨鱼味、虾丸有虾味,都非常好食!通常我都系食顶级手切,因为试过再贵少少嘅同呢一款都差唔多质素,宁愿选择性价比高的!必定必定必定要食响铃!每次落完order好快就听到厨房有炸嘢声,正正是整紧呢蓝响铃,自然好雀跃🙀。曾经试过唔用嚟打边炉,就咁食,热辣辣、超薄、超脆!一样咁正今日系食虾,其实每次去可以主动问下职员,介绍今日有咩海鲜靓,你可以放心信任佢哋,因为次次介绍得嘅都真系正!绝对唔系为咗速销。我唔好鱼嘅,冇食过,唔知碟鱼好唔好食,但系总系觉得啲鱼系脆

始终如一的是,食物质素及招呼一直保持很好的水准!

胡椒猪肚汤底
顶级手切肥牛
必定必定必定要食响铃!

响铃
中虾
我唔好鱼嘅,冇食过,唔知碟鱼好唔好食,但系总系觉得啲鱼系脆口,十十声非常奇异!
脆肉鲩鱼腩
每次都会叫桶蚝,真系鲜甜又大只
,每一次一兜有几多只未必一样,视乎佢开一桶有几多、几大,好有神秘感架!
烚蚝一定要计时,好似呢啲size嘅,大滚水烚5-6分钟就已经非常足够,又淋又鲜,煮耐左简直暴敛天物!
美国筒蚝
如果你喜欢食海鲜🦀🐟🐬🐋,价钱就会难预d,海鲜价嘛!但系食啲普通啲嘅嘢,其实呢度都唔会贵,反而觉得就算贵一丁点,有质素都好值得!
最后提下大家,如果有得选择,订位时请佢安排入座主舖,环境比较舒适人手比较足够!
2016-12-28
顶级手切肥牛