2022-12-06 52 浏览
今次嚟到位于旺角嘅见见面,朋友话拍得住有几间出名嘅火锅,甚至觉得好食过佢地,一于试吓系咪真先😂既然系川菜,一定要试一试佢哋嘅麻辣火锅,之后仲拣咗个椰子鸡锅,睇相都知几正宗,如果食唔到咁辣可以叫佢小辣,汤底比较重味,少少麻椰子鸡锅非常香,入边仲有一条条椰子肉,汤底比较清淡入边有好多唔同款嘅牛肉,雪花牛牛板键等等,麻辣味嘅牛肉非常正,牛肉吸入麻辣汁食得劲过瘾,反而牛肉配椰子锅就比较清淡,更显牛肉嘅味道大大粒帆立贝和带子,唔系度度都可以任食嘅价钱食到,虽然佢系冰鲜,但食落去一啲腥味雪藏味都冇第一次用鸡肾嚟打边炉,估唔到唔会好硬,而且咬落好弹牙,有口感,食落几得意应该大家都比较少见到有墨鱼咀,我第一次见到都唔知系咩嚟,解咗冻先知系墨鱼咀,食落都好有口感,好弹牙,会食唔停口会食上瘾既然叫咗椰子锅,一定要试吓椰子鸡,原来椰子鸡食落甜甜地,本身谂住攞嚟调个汤嘅味道,所以放咗好耐,点知最后食落去鸡都冇老到鸡肉依然非常嫰滑有冇试过用龙趸打边炉?鱼肉非常滑,而且冇鱼骨,比起普通鱼柳更胜一筹好难得见到有边炉可以食鳝虽然唔系大大嚿,食返多几件已经好开心出面买一条鳝都几贵,任食嘅价钱都可以食到真系好抵鱼柳一定冇

椰子鸡锅非常香,入边仲有一条条椰子肉,汤底比较清淡

鸡肉依然非常嫰滑

有冇试过用龙趸打边炉?
鱼肉非常滑,而且冇鱼骨,比起普通鱼柳更胜一筹

好难得见到有边炉可以食鳝
虽然唔系大大嚿,食返多几件已经好开心
出面买一条鳝都几贵,任食嘅价钱都可以食到真系好抵

鱼柳一定冇龙趸咁好好食,会散开,而且鱼肉冇咁滑,但大大件,识落好满足

有我最爱嘅皇帝菜,油麦菜同生菜
好新鲜

10分我会比7分,𠮶日招呼我哋嘅系一个阿姨,态度都唔错,好有笑容,而且餐厅已半自助方式去营运,我哋可以喺自助区拣选唔同嘅食物,而自助区嘅食物都好丰富,牛骨髓牛柏叶
拎到我哋想饮嘅饮品,可以自己加汤
而牛同海鲜就要order先上,自己觉得椰子汤底比较清淡,都系麻辣非常加分