兴致勃勃同朋友嚟咗九龙城逛街,点解嚟九龙城,因为买芒果糯米饭...泰式凤爪,香料,同埋台湾扎饼啰😋😋......今天母亲节,朋友带埋亚囝出嚟行街街,逛累了,经过候王道呢间火锅店,门口餐牌写住有牛腩饭$42连饮品,价位合理,便进来试一试。入到火锅店,见隔离客人食紧干炒牛河,心郁郁又想食,见到餐牌有河粉粗面,炸鱼皮炸云吞又想食,有位唔知伙记定老板,佢见我拣咁耐,就介绍我食香炸麻辣饺,经佢介绍又想食。可惜一个肚容量有限,最后点了清汤牛腩面一碗。碗面好味,清汤鲜甜,配上入味萝卜,萝卜新鲜,无渣嫁。牛腩绝不黐牙,牛味香浓,食完想再食😋。食粉面点可以唔叫炸鱼片呢,碟鱼皮好得,唔系攞货,新鲜即炸,上枱时仲热嫁👍👍,炸鱼皮一般会浸汤食,但果位唔知伙记定老板,佢倒咗D辣椒酱比我,叫我点嚟食,果然另一风味,唔错唔错😋。仲叫咗杯茅根竹庶水,解渴,解辣又唔太甜😋。听果位唔知伙记定老板讲,原来呢度之前无午市嫁,午市都系做咗两三个月,咁我都算好彩了,路过食到好味牛腩😋。
今天母亲节,朋友带埋亚囝出嚟行街街,逛累了,

可惜一个肚容量有限,最后点了清汤牛腩面一碗。
碗面好味,清汤鲜甜,配上入味萝卜,萝卜新鲜,无渣嫁。
牛腩绝不黐牙,牛味香浓,食完想再食😋。

食粉面点可以唔叫炸鱼片呢,碟鱼皮好得,唔系攞货,新鲜即炸,
佢倒咗D辣椒酱比我,叫我点嚟食,果然另一风味,唔错唔错😋。

炸鱼皮

仲叫咗杯茅根竹庶水,解渴,解辣又唔太甜😋。
2017-05-14
炸鱼皮