2024-08-13
第一次食火锅放题,所以仲要嘢首先讲:1. 进食时间有90分钟,但系last order就系一小时,所以如果唔够嘅话,尽快喺一小时内尽量order。2. 如果食平餐level 1至3,就可以先like 社交平台,就可以送多个三文鱼刺身或雪糕。第一次帮衬牛气,我食嘅系level 4 晚市放题,除咗牛肉之外仲包海鲜,QR code落单每次嗌四碟,一入座就计时,同埋会附上一碟各种嘅肉类,进食时间好赶,因为想回本,但系份量充足,上碟快,但记住last order一小时,所以如果谂住食得晒嘅话,就喺尽量一小时内尽量嗌多几轮。牛肉新鲜无根,以我非食家角度觉得唔错几正,嗌多十碟八碟回本真系好易,虎虾都新鲜大只但系搣壳慢,牛气有款泰式生虾,已加鱼露辣椒同埋剥埋壳去肠,用呢种生虾碌一碌嚟食,鲜甜爽弹正个虎虾,最紧要系快!另外供应嘅三文鱼都肥美够厚,但系我对食生吃较有戒心,所以都系碌一绿食更加正,介乎全热于半熟之间嘅三文鱼原来咁正,encore咗好多碟。因为赶住回本嘅关系,自助区嘅嘢冇乜点理,净系拎咗车嚟茄㖞菠萝帮助消化。最后半小时都食得好饱,食多几个软雪糕和甜品,埋单三百几,正路嚟讲系我有赚嘅,除咗赶之外
最后半小时都食得好饱,食多几个软雪糕和甜品,埋单三百几,正路嚟讲系我有赚嘅,除咗赶之外,体验唔错,服务亦都周到,应该冬天天气冻想打边炉嘅时候会再encore多次。
个花胶都几硬,所以如果想食花胶嘅话,要早叫,浸淋浸耐啲煲耐啲先够软,另外因为赶时间,加上个锅嘅水蒸气大,相片质素麻麻,下次encore再影靓啲。