2020-09-03
2052 浏览
餐厅:廿一前 (荃湾)地址:荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心21楼B号舖至抵$98就可以一次过食匀哂串烧🍡、海鲜🦐、火锅🥘、刺身、甜品等美食😍?仲要系由一班年青人开嘅本地良心餐厅💛今次同大家介绍嘅系荃湾大鸿辉中心21楼,一间性价比好高嘅本地火锅放题餐厅——廿一前(真系好耐无食过咁高质嘅火锅放题🤤)廿一前疫情下除咗推出$42-$60不等嘅西日式全日套餐,堂食、自取、外卖送货都一样得🥡,而中午同夜晚都有做fusion西日式嘅火锅刺身放题🍢,晚市成人最平都系$158🤩,升级仲可以试埋美国顶级牛小排🇺🇸,同日本鹿儿岛顶级黑豚🇯🇵,睇下佢地嘅雪花❄️,真系睇都知系高级货👍🏼,食入口肉味香浓,唔试真心走宝现场有buffet bar,有过百种嘅野食饮品饮你拣😋,tick tick纸上面嘅刺身、串烧、炸物等都系即叫即整,非常新鲜,所用嘅食材大部分都系香港制造🇭🇰,仲有好多少见同特别嘅野食,例如秋葵、虫草花、Parma Ham and cheese🧀,仲有各式各样嘅夹心丸等🧆呢到嘅汤底大部分都系自己熬制,好有西日式风味,打破平日中式汤底为主嘅观念,有黑松露牛乳汤、黑蒜油豚骨汤、相扑锅等。我就试咗个樱花龙
地址:荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心21楼B号舖
廿一前疫情下除咗推出$42-$60不等嘅西日式全日套餐,堂食、自取、外卖送货都一样得🥡,而中午同夜晚都有做fusion西日式嘅火锅刺身放题🍢,晚市成人最平都系$158🤩, 升级仲可以试埋美国顶级牛小排🇺🇸, 同日本鹿儿岛顶级黑豚🇯🇵,睇下佢地嘅雪花❄️,真系睇都知系高级货👍🏼,食入口肉味香浓,唔试真心走宝
现场有buffet bar,有过百种嘅野食饮品饮你拣😋, tick tick纸上面嘅 刺身、串烧、炸物等都系即叫即整,非常新鲜,所用嘅食材大部分都系香港制造🇭🇰,仲有好多少见同特别嘅野食,例如秋葵、虫草花、 Parma Ham and cheese🧀, 仲有各式各样嘅夹心丸等🧆
呢到嘅汤底大部分都系自己熬制,好有西日式风味,打破平日中式汤底为主嘅观念,有黑松露牛乳汤、黑蒜油豚骨汤、相扑锅等。我就试咗个樱花龙虾汤同埋山盛香菜(芫茜)汤🌿,芫茜份量极多😆,钟意芫茜嘅人一定会开心到尖叫;而龙虾汤越食越浓郁滋味,食得出完全系用咗真材实料去熬制😎
火锅放题嘅食物,选择多到你每样试一件都可以食到你饱😂,去到尾声梗系唔少得要食埋佢哋嘅甜品🍧,雪糕雪条同蛋糕嘅款式都接近二三十款🤪, 朱古力糯米糍同牛乳奶冻成为咗我嘅至爱💕,今餐真系大满足😆,香港人又多一个聚脚点了!