2019-06-11 65 浏览
同朋友系旺角行街,夜晚想去放题下,就来左呢间菜菜锅放题火锅,想试好耐。一入黎拣汤底先,一人一锅每人2个汤底,如果大家share食就可以有4款唔同汤底口味,同朋友黎食又可以卫生啲,唔驶不停洗快子,呢样真系好贴心。汤底选择有6款,有辣有唔辣,实有一款岩你口味。拣完汤底,紧系出去拎调味料,有超过20款调味料比你选择,葱,辣椒,蒜蓉,炸蒜,黑椒等等。。。酱油就有醋同豉油,适合哂唔同唔味既人。主食有包虾,生蚝,猪肉,牛肉,食完再叫服务员上,生蚝同虾都好新鲜,牛肉猪肉厚薄岩岩好,肉味浓郁,唔会比汤底盖过佢既肉味。自助方面有唔同既菜类同丸类,食几多拎几多唔会浪费却麻。如果唔够饱佢仲有饭同咖哩汁,或火锅食既乌冬同面,一定唔会唔够饱。食饱后就要叹返个甜品,热既有雪耳红枣水,唔好讲笑呢个糖水真系好好味,落足料,成个底部都系红枣同雪耳,又够热,好补下,我都饮左2大碗。食完热再食返个冻,有自助雪糕机,牛奶味雪糕,旁边有好多酱同配料 ,可以为自己整一个足料雪糕杯。

汤底选择有6款,有辣有唔辣,实有一款岩你口味。
自助方面有唔同既菜类同丸类,食几多拎几多唔会浪费却麻。