2018-09-03 33 浏览
火锅新发现听朋友介绍喺铜锣湾一间火锅店打边炉,一开始我都好担心,因为通常唔系任食都好贵,如果去质素差嘅我真系会好唔开心。好彩今次食到个非常优质嘅打边炉,材料好新鲜,仲有刺身。一次过满足我两个愿望!汤底叫咗个牛肝菌昆布汤,因为我相信佢啲材料好新鲜(我偷望到隔离枱感觉唔错),所以当然叫个清淡啲嘅汤底,要试真啲啲食材的味道!的确汤底几好饮,但有少少昆布嘅味道,饮完第一啖就会有啲牛肝菌咩都跑咗出嚟,感觉有啲啲似老火汤~必食推介系油炸鬼!超级劲好味,油炸鬼本身已经炸得好靓再加埋啲墨鱼肉~由于通常要炸两次,所以油炸鬼好容易变得好老, 但呢一间效果控制得好好啊!墨鱼肉份量仲好多添,我记得呢碟野$40到有六七条,抵食!牛肉新鲜就当然要啦,唔平咖~如果系识食之人应该会好钟意呢间餐厅,因为佢真系可以提供到靓嘅食材新鲜手打丸,每一款丸入面都有唔同嘅材料,例如紫薯或者咸蛋等,老实讲我唔系好识得出个内涵有咩味道,但系整体高质~
火锅新发现