2024-02-08
朋友见我想打边炉又想韩烧,就话带我去观塘食一间两样都可以食到既餐厅!同朋友都简左set A既日本萨摩和牛放题套餐($548/位),套餐有烤肉及火锅食,真系一次过满足晒两个愿望!呢款套餐包好多不同款式的食物,包括不同种类的肉、小食、海鲜、火锅配料、熟食、寿司,以及饮品和甜品!餐厅QR Code落单,超级方便,而且上菜同收碟速度快,唔怕食到成枱碟!未点菜前,餐厅会先送上萨摩和牛拼盘,包括是日稀少部位、萨摩牛一口牛、萨摩牛牛肋肉、萨摩和牛薄切、萨摩牛内裙边及萨摩壶渍牛肋条(烧肉汁)!萨摩牛系列真系好好食,油脂分布均匀,雪花好靓,食落有入口即溶既感觉,口感超正。餐厅提供4款调味,本人最爱烧汁,同牛味好夹,食落更好食。呢款套餐除左有帆立贝、生蚝、虎虾等,仲包埋甲罗烧,值得大家一试!其实除左萨摩牛系列,仲有其他款式既猪牛鸡肉,友人试左话都唔错,不过我今次主要食牛肉,下次可以试多D!至于打边炉,餐应提供3款汤底可以选择,我就简左寿喜烧汤底,渌肉类、蔬菜及丸类食时更有鲜甜味,感觉健康D,无咁邪恶!小食方面,最爱甜蜜蜜蕃薯条及炸紫芋丸,两样都炸得金黄香脆!呢款套餐仲有烧蚝任食,有三款烧蚝选择,个人最爱芝
小食方面,最爱甜蜜蜜蕃薯条及炸紫芋丸,两样都炸得金黄香脆!
呢款套餐仲有烧蚝任食,有三款烧蚝选择,个人最爱芝士烧蚝!
最后,仲有不同款式雪糕+甜品,最爱日本系列既雪条,好好食。