2017-10-01 252 浏览
最近经常见到介绍东煲西炒嘅鸡煲火锅,又见几多正评,朋友食过都话ok嘅,咁就揾左呢晚放工黎试试佢。我地下午电话book,去到先知喺openrice book枱有8折,认真后知后觉!其实最想试花螺鸡煲,不过3个人得一个食得辣,还是算罢啦!最后拣左甜味鸡煲,又估唔到好好味,个酱汁加埋啲菠萝、红、黄椒等等,个甜味配鸡好正!而且一开始个鸡煲会淋啲酒落去令佢起火,用黎影相呃like都唔错嘅。另外跟餐嘅点心拼盘都唔错,3个人有3件粉果同芋头味好似马拉糕嘅糕点。粉果皮薄馅靓,疑似马拉糕有芋头味又松软略带烟韧。至于火锅配料就渣啲喇,牛肉片肉色系淡粉红色兼好肥,炸鱼皮同响铃系腍嘅,其他野(例如海鲜)就普普通通。饮品方面都唔错,本身冇开茶嘅,但饮品任饮,而且选择多,所以冇茶都ok。环境值4星因为打左3个几钟个身都冇打边炉味,即系通风做得好好。服务得2星,唔系服务态度唔好,只系人手相当不足。综合黎讲,如果加埋有8折,为返大约$160一个人,都算系不过不失。**今次净系记得影「起火」,其他咩相都唔记得影

**今次净系记得影「起火」,其他咩相都唔记得影
甜味鸡煲
2017-09-27