2021-10-21 88 浏览
今日甘岩几个朋友可以聚埋一齐,加上香港台风天之后冻冻地,最好就来打边炉啦。朋友到带我地过来食火锅,话很可以。一到门口,我就赞叹,餐馆设计好特别,仿佛置身于大户人家之中。甘我地4个都想试五同口味,就叫左鸳鸯锅,淡味滴既系花胶🐔汤底,听到就留口水,觉得好补。服务员叫我地水滚饮淡味既汤先,我五知点解,但系照做,哇,个汤简直好饮到停五到口,大大旧花胶入口,真系秋冬宜进补。打边炉又边少得肥牛,呢度滴封门牛柳同本地牛脊都好嫩滑啊,无论系边个汤底都好match,我地四个争住食。大家睇下呢个饺子,五好睇距平平无奇,其实系鲍鱼🐔粒饺来架,咬落有鲍鱼同鸡的鲜味,饺子皮又滑,满足。另外我地仲叫左手打四宝丸,蛋白鱼腐,千层支竹同半只鸡,放入个汤底度,全部都好好味,特别只鸡腌过的,好嫩同入味。仲有个淮山面,滴面好出色最后我地叫左个甜品,金箔芝麻卷,系我最期待的食物,果然无令我失望,浓浓的芝麻香,又五痴牙,可惜细份左滴,仲想再食。