2023-01-26
喜亭轩 我哋8:00先到, 场内已经坐爆晒人, 好彩有book位!!🫣如果唔系都无位坐, 上网见到呢间话可以一次过满足晒好多个愿望, 所以就一于试下, 点知真系冇讲错, 真系好抵食!!!🫶🏻我哋拣咗美馔B鸡煲海鲜放题套餐 - 美国SRF黑毛和牛 $308, 食安格斯牛嘅话就 $268, 任饮任食2小时!🤩 .一坐低已经即刻嚟咗个小鸡煲, 我哋就拣咗小辣, 鸡件唔算话好多, 放题嚟讲啱啱好👍🏻 小辣都真系几辣, 食得好过瘾🤣, 如果唔食得辣嘅话, 建议叫唔辣, 仲有啲猪皮添, 好索汁hehe😚 .同时间亦送咗个刺身拼盘比我哋, 每样嘢一人一件, 有甜虾/ 八爪鱼/ 三文鱼/ 贝类etc 质素好正常, 又满足咗想食刺身嘅欲望haha🤓 .之后就到边炉啦!😍有好多汤底拣, 我哋就拣咗胡椒猪肚做汤底, 净饮个汤都几好饮!!🤩上边炉嘅时候, 已经即刻比咗一碟海鲜同一碟和牛拼豚肉俾你, 海鲜已经有圣子/ 脆肉鲩/ 青口, 仲有海虾🦐同花甲拣, 而肉就有美国SRF黑毛和牛, 仲有豚肉同羊肉拣, 丸类同菜类都有好多款, 仲有响铃同生根😌 .上边炉同时间都会上埋烧肉, 烧肉都有好多款, 佢哋个menu有
上边炉同时间都会上埋烧肉, 烧肉都有好多款, 佢哋个menu有分开到烧肉同边炉嘅款, 烧肉有韭菜, 鸡扒, 鸡翼 etc 不过我就主力食火锅🫣~
除咗以上咁多嘢食, 仲可以叫小食! 有鸡软骨, 麻辣猪耳, 中华沙律, 同埋陈醋木耳🤓我哋试过鸡软骨同麻辣猪耳, 质素都唔错😛而饮品方面有汽水, 仲有马蹄爽同仙草爽, 好似仲有啤酒饮, 本来仲有佢哋自家制嘅台式饮品, 但我哋迟去, 已经冇晒了😭
当然唔少得甜品啦~ 每人都有一杯movenpick 雪糕, total 有6只味可以拣😛 不过朱古力已经俾人拣晒🥲除咗movenpick之外, 仲有好多款雪条, 质素都好高质!🤓 有榴梿雪条/ 红豆/ 绿豆/ 紫米露/ 朱古力脆皮, 同埋阿波罗嘅蜜桃红茶雪条😛食过咁多间放题, 呢间啲雪条质素算系几高haha
Overall 真系食到超饱, 一次就可以满足你4个愿望, 鸡煲/ 刺身/ 烧肉/ 火锅!🥳
啲店员嘅服务都几好呢!
P.S. openrice 订座, 惠顾火锅烧烤放题 4人同行 1人免费添😛
📍喜亭轩
旺角亚皆老街16号旺角商业大厦3楼