2023-05-15
🎉老锅台式火锅🎉今日喺铜锣湾同啲朋友一齐食火锅,呢一个舖头喺地铁站好近㗎咋行过去都系两三分钟,入到铺头挂住一个个灯笼,好似好了主题店咁。钟意食蔬菜嘅我哋,第一时间就嗌咗个蔬菜盘,呢度啲蔬菜平时嘅火锅店特别新鲜,南瓜都系厚厚的。而汤底我哋叫咗花胶椰王三黄鸡,初初我哋都好担心油淋淋,但系一见到个汤底之后就已经闻到阵阵嘅爷王味❤️❤️我哋差不多将成个汤都饮咗一半啦🤣🤣一个滋润而不燥嘅汤底真系好想日日饮呀,饮完汤之后个喉咙,真系好舒服呀。肉类方面,我哋叫左极上牛魔王,睇下个攞盘几靓,好似一个红玫瑰花园咗。牛肉个脂肪比例非常之好,入口有溶化的感觉,食晒成盘都唔觉得油利。我们仲叫左涮锅小羊片,一卷卷既羊肉厚薄适中,一啲都唔「苏」🤣有小小咬口,羊羊控一定好钟意❤️❤️我们仲叫左aa日本金菇同鱼皮饺。平时系家食妈妈整金菇炒粟米,今日食日本金菇🤣🤣我觉得好高级呀❤️❤️同朋友来食,价钱同质素,服务都系好满意❤️❤️
同朋友来食,价钱同质素,服务都系好满意❤️❤️