2022-06-05
自问对食要求都唔系特别高 无去到吹毛求疵既水准首先有样野要讲既 1. 鸡翼正常,有肉汁 ok2. 牛肉炒通菜,牛肉都算多 ok之后就要讲下 呢片黑暗大陆 既三大灾害1. 柠檬茶正常你去间茶厅叫柠檬茶,点都有两块柠檬俾你拮下,杯野一上到黎,我笃两下,乜都无既? ???起初以为有冰顶住左d 柠檬,再仔细d 睇,唔肯定系咪用浓缩柠檬汁+茶冲出黎既 "柠檬茶" 你又点会谂到,一间泰国餐厅 连柠檬茶都要冲出黎,唔系用新鲜柠檬呢。2. 石头大碗白饭我9:52落单,等左廿几分钟左右个饭黎到,我心谂"哗 我个饭点解堆到好似座山咁高,都几有良心wor 间野"一食落去,我默默地将d 汤倒落个饭,希望可以整软d 个饭,同行饭脚仲同我讲,早知叫一碗share, 我就唔知平时都咁大碗定系就快收工先咁大碗,总之个饭 "好鬼硬".3. 顶级灾难级爆腥鲈鱼小弟都算食过好多间鲈鱼,呢间铁定系"最腥最难食"前面有打手话肉质肥美鲜甜,千祈唔好信!条鱼一黎到 , 职员点火煮滚个汤,卖相都正常,咁我就淋d 汤上去,希望条鱼再快d 煮热。个汤滚左煮左一阵之后,我就试一啖。。。 不幸就此开端,条鱼既腥味从味蕾开始走到
首先有样野要讲既
1. 鸡翼正常,有肉汁 ok
2. 牛肉炒通菜,牛肉都算多 ok
之后就要讲下 呢片黑暗大陆 既三大灾害
1. 柠檬茶
2. 石头大碗白饭
3. 顶级灾难级爆腥鲈鱼
小弟都算食过好多间鲈鱼,呢间铁定系"最腥最难食"
前面有打手话肉质肥美鲜甜,千祈唔好信!
个汤滚左煮左一阵之后,我就试一啖。。。
不幸就此开端,条鱼既腥味从味蕾开始走到我全身既经脉,我立即发动念能力"坚" 提升自身防御 同时揾柠檬茶"浪口".
不知天高地厚既我,低估左条鱼既实力,以为可能条鱼浸唔够多汤,我将佢d 鱼肉起晒出黎,浸耐d 汤再食, 一样腥爆。
我只好"天上天下唯我独尊" , 唔再去掂条肉,真系搞唔掂,个种腥真系出街食饭第一次,食到咁腥,各位唔信既再去叫多次,睇下系咪我系个别例子。
后记
食到中段,我已经停晒手,不过条鱼既腥味
仲系不停渗入我个鼻, 呢间野真系可一不可再,8点52落单,9点20先上条鱼,但9:45分关门,各位自己衡量要唔要去挑战一下。