2021-08-12 82 浏览
今次我哋又去咗尖沙咀食午餐 (无错,又系美食森林尖沙咀😂) 试吓个一人一锅嘅台式麻辣火锅,另加少少其他菜式。今次 汤底我哋选咗麻辣和韩式 公仔面。($66/锅未连加一服务费)个汤底”麻”就做得唔错,而个”辣”就略嫌未够到位,钟意食辣嘅 #辣粉 可以试吓叫店员加辣🌶配料就不过不失喇,都系韭菜芽菜𠮶啲。反而跟餐果几块牛肉有惊喜禾,肥瘦均匀,以呢个价钱来讲绝对冇得输,赢哂😂跟住落嚟,我哋叫咗:台湾直送果冻鸭血($88)呢个真系不得了,鸭血独有嘅松化,加埋用佢哋嘅卤水汁去卤,好入味!入到口种食到有丝丝酒香,一个字,正!👍🏻中间仲有个小插曲,就系上到枱嘅时候我哋以为系生嘅,仲傻更更咁扔落去个火锅到,店员见到都呆一呆(😳👈🏻真系咁样)之后话 ”呢个系已经熟咗,趁热食…”。样衰到我哋即刻想卖单走人😂花雕鲜鸡子($118)坊间好多餐厅嘅花雕菜式因为成本问题而会沟水去浸,庆幸地呢个花雕鲜鸡子无!好香浓嘅花雕香气扑鼻而来,鸡子爽口新鲜,粒粒都胀卜卜 ,份量十足!其实新鲜嘅食材系唔需要搞咁多嘢,简简单单就可以,而呢个花雕鲜鸡子正正表现出呢句说话嘅精髓,绝对对得住个价钱😌
($66/锅未连加一服务费)

跟住落嚟,我哋叫咗:

台湾直送果冻鸭血($88)

花雕鲜鸡子($118)
午餐
  • 果冻鸭血