2017-08-19 1699 浏览
星期六中午,过了辛苦的一周,不想再待在家,决定同友人出去揾下啲特别野食。出到旺角,作为支持小店的我们,一定不会简单地留在Moko,就揾附近一家小店试试,叫Black Suger & Lifestyle,一入餐厅,感觉几舒服,音乐唔大声,装修几有特式。网上见到佢地有时会有只小柴🐶但系今日唔见,只系有不少关于柴犬嘅精品同挂画。龙虾汤有别于一般creamy𠮶种,但一啲都唔稀,好有龙虾味,又够热,同行友人话饮完好幸福。旁边嘅面包出奇咁好食,之前见其他食评话麻麻,可能店主睇到之后改良咗呢~~同行友人叫咗个Iberico Ham Pasta,我个人觉得味道系好嘅,不过如果pasta可以再干身少少会再好啲我叫咗个长通粉,原来自己唔系咁钟意香草𠮶只味但系都okay啦⋯⋯我地两个都叫咗个cold brew,唔错但系可以考虑唔好加冰而系用坐冻或雪冻嘅形式,因为咁先唔会放得耐之后变淡。不过要提一提呢间餐厅净系收现金,唔收卡有少少麻烦。Anyway, overall系唔错嘅,系旺角闹市中有一间咁嘅coffee shop系非常値得支持,希望下次嚟嘅时候可以见到小柴店长啦

我叫咗个长通粉,原来自己唔系咁钟意香草𠮶只味
但系都okay啦⋯⋯

不过要提一提呢间餐厅净系收现金,唔收卡有少少麻烦。