2020-06-29
疫情之下,已经有一段时间无去旅行,每次一谂起泰国既美食,都会十分挂住,难得今日约左好朋友食饭,就一于揾泰国餐食下啦。黎到翠怡花园附近,见到呢间木船餐厅都几多客人,当时既时间系平日下午,睇黎几有信心保证,一于入去试下啦午餐选择都好多,而且价钱合理店内装修都几有心思,充满泰式风情首先叫左一个牛丸札肉金边粉。牛丸十分弹牙,超香牛味。汤底浓郁,完全系泰国的味道,金边粉仲索晒d汤汁,每一啖粉都好够味小食十分抵食,只系追加18蚊就可以食到两款。我地叫左鸡卷同炸鱼饼。两款都十分出色,炸既时间刚好,新鲜热辣泰式甜酸酱真系点咩都系咁好食,有锦上添花既作用呢个烧黑豚肉饭,一上枱已经好抢镜,黑豚肉上面铺满靑木瓜丝,而且系劲香!!翻开入里面原来有惊喜,有只流心蛋系入面,蛋汁可以同d饭捞埋一齐食。烧黑豚肉十分香口,肥瘦适中,一点都吾会韧。靑木瓜丝甜甜酸酸,令人更加开胃天气太热,叫左个椰靑饮下,重拾下泰国既感觉,一饮即刻透心凉今餐十分满足,下次再经过附近一定再帮衬
午餐选择都好多,而且价钱合理
店内装修都几有心思,充满泰式风情
泰式甜酸酱真系点咩都系咁好食,有锦上添花既作用
天气太热,叫左个椰靑饮下,重拾下泰国既感觉,一饮即刻透心凉
今餐十分满足,下次再经过附近一定再帮衬