2023-09-25 38 浏览
佢哋系一间30多年老店,由熟客接手重新演绎嘅糖水铺,附近食完饭就过嚟试吓佢哋个糖水同宵夜如何。🫕XO酱炒萝卜糕佢哋嘅萝卜糕同XO酱都系自家制嘅,即叫即炒保证食落一定系热辣辣,萝卜糕大小适中啱晒一口一块咁食,外层有少少脆而糕身软熟,口感唔错,自家制嘅XO酱辣辣哋咁够香够惹味,底下仲有大量炒香咗嘅芽菜,个人觉得性价比同诚意都十足。🫕鸭肾菜干猪骨粥第一啖已经食得出系熬制咗好耐,食材入晒味嘅老火粥,粥身够鲜甜带有菜干嘅甘香,加入鸭肾增强口感亦都唔错。🫕椰汁公主材料有椰汁西米露、芒果同挑胶,果肉偏甜唔会太酸,西米露同桃胶配搭亦都唔错,最紧要够足料。🫕椰汁芒果西米炖蛋白 $48底层系自家制鲜奶蛋香,配埋芒果椰汁西米露,佢哋嘅蛋白甜度啱啱好,整体食落系非常之滋润解渴。

🫕XO酱炒萝卜糕

🫕鸭肾菜干猪骨粥